Illustratorer   Om illustratorerne Godt at vide Rådgivning Bøger Kontakt Log ind
Lilian Brøgger
lilianbroegger.dk

31 32 89 67
Gennem snart 40 år har den danske illustrator Lilian Brøgger lagt form og farve til utallige fortællinger for både børn og voksne. Med en evig trang til fornyelse har hendes stil udviklet sig gennem karrieren og hendes værker spænder vidt i deres udtryk. Man ved derfor aldrig, hvad man kan vente sig af den næste Brøgger-udgivelse. Brøgger har sans for at formidle både det muntre og det sørgelige og hendes illustrationer taler ofte lige så tydeligt som den historie, de er billedside til.

”Jeg kan huske rigtig meget fra min barndom, også helt tidlige begivenheder. Helt fra dengang jeg lå i barnevogn. Hvordan jeg undrede mig over hele det store galleri af besynderlige typer, som var min store familie. Jeg tror, at det er min vigtigste inspiration til de tusindvis af tegninger, jeg har lavet til børn og unge: jeg kan huske de forskellige aldre, hvordan det VAR.”
(Interview med forfatterweb, august 2013)

Debutbog: Der hvor Linda bor. Fremad, 1975. Litteraturpriser: Børnebibliotekarernes kulturpris, 1982. Kulturministeriets Illustratorpris, 1984. H.C. Andersen-legatet (Dansk Forfatterforening), 2002. Det gyldne æble, illustratorbiennalen i Bratislava, 2005. Foreningen for Boghåndværks Ærespris, 2009. Kulturministeriets Illustratorpris, 2010. Årets bogdesignpris, 2011. Claus Deleuran Prisen, 2019. Seneste illustrerede værk: Skibet skal sejle i nat. Dansklærerforeningen, 2022.
Inspiration: Edward Snowden, Lisbeth Zornig, Dalai Lama og Kofi Annan.


  Forrige Medlem   Næste Medlem  
  Forrige Medlem Næste Medlem